CantikDietSihat

Ketahui 7 Jenis Minuman Kuruskan Badan

jenis minuman pelangsing badan - women online magazine

( Gambar ini hanyalah sebagai hiasan sahaja )

Foto: Sekadar Hiasan

Minuman Kuruskan Badan. Adakah anda berminat untuk mengetahui 7 jenis minuman yang boleh menurunkan berat badan anda? Baca artikel ini smpai habis ya!

Kelebihan lemak terutamnya di bahagian perut membuatkan perut buncit dan ia kelihatan begitu ketara apabila anda mengenakan pakaian ketat.

Selain itu, ramai yan tidak menyedari kelebihan kalori yang telah mereka ambil melalui segelas minuman.

 

Berikut ini jenis minuman kuruskan badan :

1.  Jus Buah Tanpa Gula

Memiliki kandungan nutrisi dan vitamin yang lebih tinggi. Lebih baik diminum dengan seratnya. Jika ingin membeli jus buatan, pilihlah jus yang seratus peratus asli dan kadar gulanya rendah.

 

2.  Jus Sayuran

Sayuran mentah adalah sumber serat dan antioksidan yang baik. Nutrisinya sama sahaja dengan jus buah, namun kalorinya separuh. Serat sayuran berfungsi sebagai ‘fat blocker’ (zat yang menghalang pembentukan lemak).

 

Baca Juga:  Manfaat Jus Delima

 

3.  Smoothies Buah

Campur dengan susu cair, tanpa gula atau pemanis lain. Buah kaya vitamin B kompleks, dapat mengolah  lemak menjadi energi.

 

4.  Teh Hijau

Memiliki banyak manfaat kesihatan, serta dapat meningkatkan mekanisme pembakaran lemak sehingga 40%.  Ekstrak teh hijau dengan antioksidan yang tinggi akan meningkatkan pengaliran oksigen di dalam darah sehingga tubuh akan menjadi lebih sihat.

 

5.  Susu

Kalsium dalam susu krim membantu menghalang gen yang membentuk lemak. Perut akan terasa lebih kenyang sehingga membuatkan anda makan lebih sedikit.

 

Baca Juga: Kebaikan Susu Untuk Sihat Dan Cantik

 

6.  Air Putih

Air putih adalah minuman yang paling baik. Ia bebas kalori, lemak dan juga karbohidrat. Air putih tidak akan mempengaruhi berat badan atau kadar gula dalam darah. Sebaliknya boleh melangsingkan badan, disebabkan pembakaran lemak yang berlaku dalam media cecair.

 

Baca Juga: Air Suam

 

7.  Kopi Hitam

Membantu melepaskan lemak dan menjadikannya energi. Tapi hadkan pengambilannya, jangan lebih daripada empat gelas sehari.

 

Nota Kaki: Jika suka, anda boleh SHARE artikel ini ya.

<< Jom ketahui 6 cara mengawal nafsu makan di sini..

Share and Enjoy !

0Shares
0 0 0
Previous post

6 Cara Mudah Menjimatkan Air

Next post

Motif Flora Berikan Kesan Lembut Dan Feminin

Team WOM.my

Team WOM.my

Women Online Magazine dibina sebagai satu platform bagi kaum Wanita untuk rujukan dalam menjalani kehidupan semasa dengan lebih berjaya dan teratur dari pelbagai aspek. >> Klik sini untuk baca post terkini daripada Team Wom.my

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *