Gaya HidupOh! LelakiRomantika

Tips Menjadi Lelaki Kacak Yang Menjadi Rebutan

women online magazine-tips lelaki

Foto: Sekadar Hiasan

Tips Lelaki Kacak. Adakah anda ingin tahu tips menjadi lelaki kacak di mata wanita?Sebenarnya ada banyak sekali cara untuk menjadi lelaki kacak yang boleh menarik perhatian wanita.

Menjaga kecantikan selalunya sinomin dengan golongan wanita, namun golongan lelaki zaman kini juga tidak mahu ketinggalan dalam menjaga kulit wajah yang merupakan aset mereka.

Penjagaan kulit wajah ini amat penting agar kelihatan segar sentiasa. Jadi, di sini terdapat beberapa tip yang boleh membantu untuk mendapatkan wajah yang sempurna tanpa sebarang cela.

Berikut beberapa tips menjadi lelaki kacak yang bakal digilai oleh ramai wanita.

1. Penjagaan Wajah

Ini merupakan asas dalam penjagaan wajah. Bukan sekadar membersihkan, tetapi sebagai lelaki anda juga harus mengenali kulit wajah anda. Kulit lelaki berbeza dari kulit wanita kerana lelaki mempunyai liang roma yang lebih besar dan kelenjar sebum yang sangat aktif. Jangan sesekali membersihkan wajah anda dengan menggunakan sabun buku badan kerana ini akan menyebabkan kulit wajah semakin kering.

Minyak yang terdapat di muka amat bagus tetapi jika dibiarkan berlebihan akan menyebabkan liang roma tersumbat dan mendatangkan gejala jerawat.Sekurang-kurangnya,basuhlah wajah anda menggunakan produk wajah yang sesuai walaupun hanya sekali dalam sehari.

2. Menggunakan Scrub Muka

Rajin-rajinkan diri anda menggunakan scrub di muka untuk menanggalkan sel-sel kulit mati. Jika anda konsisten, anda pasti dapat melihat kesannya di wajah.

Baca Juga: Keistimewaan Lelaki Berjambang

3. Pakai Pelembab

Amalan bercukur pada setiap hari bakal menyebabkan kulit wajah anda semakin kering kerana wajah kehilangan bahan semula jadi yang melembapkan kulit.Oleh itu, penggunaan pelembab di wajah amatlah digalakkan bagi mengembalikan semula kelembapan di wajah anda.Kesannya, tiada lagi kesan sel-sel kulit mati yang kelihatan di muka.

Baca Juga: Kebaikan Pelembab Wajah

4. Tiada Lingkaran Bawah Mata

Tahukah anda golongan lelaki mudah mendapat lingkaran di bawah mata kerana tekanan harian? Kekurangan penjagaan di sekitar kawasan ini akan membuatkan kedut-kedut mula kelihatan lebih cepat dari tempoh sepatutnya. Penggunaan krim mata yang sesuai mampu mengurangkan lebam di bawah mata.

Baca Juga: Cara Betul Memakai Cream Mata

* Selain itu, anda juga boleh mengamalkan makanan tambahan untuk meningkatkan tenaga dan juga mengamalkan produk kecantikan yang terdapat di pasaran.

Nota Kaki: Jangan lupa SHARE artikel ini ya. TQ

<< Ketahui cara pakai concealer yang betul di sini.

Share and Enjoy !

0Shares
0 0 0
Previous post

10 Perangai Perempuan Yang Paling Lelaki Meluat!

Next post

10 Petua Merawat Tumit Kaki Pecah

Team WOM.my

Team WOM.my

Women Online Magazine dibina sebagai satu platform bagi kaum Wanita untuk rujukan dalam menjalani kehidupan semasa dengan lebih berjaya dan teratur dari pelbagai aspek. >> Klik sini untuk baca post terkini daripada Team Wom.my

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *