Gaya HidupOh! LelakiRomantika

Lelaki Berjambang Paling Seksi!

formulakecantikan-lelaki-seksi-300x200

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto: Sekadar Hiasan

Lelaki Berjambang.Ternyata lelaki berjambang punya aura tersendiri!

Kini sudah menjadi “trend”,  di mana ramai lelaki  yang menyimpan jambang kerana ianya dikatakan menjadi lambang lelaki perkasa. Bukan itu sahaja, ada juga yang beranggapan lelaki berjambang ini lebih seksi! Di samping itu, ramai juga wanita yang mengemari lelaki berjambang. Pastinya lelaki berjambang yang  kemas dan sesuai dengan penampilan menarik perhatian ramai wanita.

Jambang juga mempunyai gaya yang tersendiri . Ada juga individu sukakan warna jambang mereka dengan warna perang di dagu mereka. Jika anda beragama Islam, sila pastikan jika anda hendak mewarnakan jambang atau janggut, anda wajib menggunakan pewarna yang diyakini halal.

Selain itu juga, pastikan anda membeli bahan pewarna yang mudah untuk dibersihkan dan juga berkualiti. Hal ini kerana bagi mengelakkan kesan reaksi bahan kimia terhadap sensitif pada  kulit wajah .

 

TIPS UNTUK LELAKI BERJAMBANG

Tips kali ini sesuai untuk lelaki yang mempunyai jambang. Tips ini mampu menjadikan penampilan anda nampak agi nampak kemas dan menarik. Tumbuhnya jambang kadang-kadang petanda ekspresi bebas anda,namun ia juga memerlukan komitmen. Untuk mendapatkan jambang yang  kemas, bersih dan sihat, ada beberapa panduan yang perlu anda titik beratkan.

 

Baca Juga: Rahsia Tarikh Lahir Lelaki

 

3 Tips Ringkas Lelaki Berjambang:

1. Potongan
Tunggu untuk beberapa bulan jika anda menginginkan bentuk jambang kesukaan.Membentuk dan mengemas jambang terlalu awal merupakan satu kesilapan.Biarkan ia tumbuh dengan ‘liar' supaya menjadi lebih mudah untuk anda mengemas mengikut potongan kegemaran.

 

Baca Juga: Rahsia Di Sebalik Rambut Lelaki

 

2. Syampu
Ramai antara anda jarang membasuh jambang meskipun sedang bersyampu. Elakkan membasuh jambang menggunakan sabun mandi. Penggunaan perapi membantu mengelakkan jambang menjadi kasar.

 

Baca Juga: Gaya Potongan Rambut Lelaki

 

3. Trim
Walaupun anda mahu membiarkan jambang anda panjang, sebaiknya trim setiap dua bulan untuk mengelakkan jambang bercabang seperti rambut. Kemudian, rajin-rajinlah sikat ya supaya nampak kemas.

 

Baca Juga: 10 Lelaki Hot Dambaan Wanita

 

Jangan biarkan jambang anda serabut dan anda tidak menjaga kebersihan dalam menguruskan jambang anda. Ini kerana jika anda tidak menguruskan jambang anda secara kemas kemungkinan besar akan menganggu penampilan anda apabila berhadapan di khalayak ramai.

 

Nota Kaki: SHARE artikel ini dengan kawan-kawan lelaki anda supaya mereka dapat tampil lebih kemas dan menarik.

<< Berminat untuk mengetahui 5 makanan baik untuk lelaki, klik sini

Share and Enjoy !

0Shares
0 0 0
Previous post

Tips Pantas Pilih Warna Cat Ruang Tamu

Next post

Tips Mudah Kawal Sikap Boros Anda Bila Ada Duit!

Team WOM.my

Team WOM.my

Women Online Magazine dibina sebagai satu platform bagi kaum Wanita untuk rujukan dalam menjalani kehidupan semasa dengan lebih berjaya dan teratur dari pelbagai aspek. >> Klik sini untuk baca post terkini daripada Team Wom.my

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *