CantikDietSihat

4 Cara Miliki Kaki Cantik Persis Supermodel

tips miliki kaki cantik - women online magazine

Kredit Foto: Sekadar Hiasan

Kaki Cantik.Mahu memiliki kaki cantik persis supermodel terkenal?Boleh juga, kan!

Bagi sesetengah wanita, betis yang besar dianggap masalah yang boleh menghilangkan keyakinan diri mereka.

Pola makanan dan diet yang tidak sihat juga boleh membuatkan betis menjadi besar.  Betis yang membesar adalah akibat sisalemak tubuh yang tidak diolah menjadi anergi. Semakin teruk anda mengamalkan diet yang tidak sihat, semakin banyaklah tubuh menimbun lemak, yang mana akhirnya kamu gagal untuk memiliki kaki cantik!

 

Anda tidak punya masa untuk bersenam di luar? Jangan khuatir, anda boleh lakukan senaman ringan untuk mendapatkan kaki cantik ini di rumah.

Gerakan 1

Untuk paha di bahagian dalam

Duduk di kerusi dengan posisi lutut membengkok 90 darjah. Kemudian kepit kuat  bantal yang diletakkan di antara kedua belah paha. Tahan gerakan ini sekurang-kurangnya seminit.

 

Gerakan 2

Untuk paha di bahagian luar dan pinggul

Letakkan tangan di bahagian luar lutut, kemudian tekan dan tolak dengan kuat kedua belah lutut anda ke arah ke dalam.Namun dalam masa yang sama cuba ‘lawan’ tekanan itu dengan cara menggerakkan lutut ke arah luar. Pastikan lengan anda tetap berada dalam keadaan lupus dan badan sentiasa tegak. Tahan gerakan ini selama satu minit.

 

Baca Juga: Manfaat Treadmill Untuk Kecilkan Paha

 

Gerakan 3

Untuk paha bahagian hadapan.

Letakkan  kedua belah tangan di sisi kamu.Kemudian angkat dan luruskan kaki kanan ke hadapan.Tahan posisi ini selama 30 saat, kemudian turunkan kaki semula.Selepas itu ulang semula gerakan ini untuk kaki bahagian kiri pula.

 

Gerakan 4

Untuk paha bahagian belakang dan punggung.Duduk di hujung kerusi kemudian letakkan tangan di hujung kerusi dan selari dengan badan anda. Selepas itu  angkat pinggul sambil kaki dan tangan kuat bertahan untuk menampung berat badan anda. Teruskan pergerakan ini selama 20-60 saat.

 

Nota Kaki: SHARE lah artikel ini ya!

<< Jom ketahui apa itu mitos kepada punca berlakunya kegemukkan..

Share and Enjoy !

0Shares
0 0 0
Previous post

Cara Mudah Membersihkan Bilik Mandi

Next post

Kenali Kanser Serviks Dengan Lebih Mendalam

Team WOM.my

Team WOM.my

Women Online Magazine dibina sebagai satu platform bagi kaum Wanita untuk rujukan dalam menjalani kehidupan semasa dengan lebih berjaya dan teratur dari pelbagai aspek. >> Klik sini untuk baca post terkini daripada Team Wom.my

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *