ModeStail

5 Tips Pilih Seluar Legging Yang Sesuai

 Seluar Legging - Women Online Magazine

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kredit Foto: 4.bp

Seluar Legging. Ialah jenis seluar wanita yang sering dipadankan bersama baju-T, kemeja dan blaus.

Seluar mula dipakai oleh kaum lelaki sejak beratus tahun dahulu dan mula dipakai oleh kaum wanita sejak revolusi fesyen bermula. Ia dikategorikan berdasarkan potongan dan jenis fabrik.

Untuk penampilan yang lebih menawan dan ilusi tubuh badan yang lebih cantik, apa kata anda cuba memakai legging! Tingkatkan keyakinan anda dan tampil berani dengan mencuba trend terkini.

Jom semak tips memilih legging yang sesuai.

5 Tips Pilih Seluar Legging Yang Sesuai 

1. Pilih saiz yang sesuai

Terdapat banyak jenis legging dengan saiz yang berbeza. Legging dengan bahagian atas yang panjang akan membuat anda kelihatan elegan. Sentiasa memilih legging berdasarkan ketinggian anda. Pasti anda tidak mahu legging yang dipakai nanti tiba-tiba koyak ketika sedang melangkah bukan? Kalau terlalu longgar pula, legging akan menjadi berkedut-kedut dan ini mencacatkan penampilan.

 

2. Pilih rekaan fesyen yang mudah

Jika anda memakai legging buat kali pertama, pilihlah rekaan yang asas. Pilih rekaan yang simple dan warna yang gelap. Warna-warna seperti biru dan hitam akan menjadi warna yang sesuai. Jika anda seorang yang “berisi”, elakkan memilih warna yang terang.

 

3. Padanan kasut yang sesuai

Jika anda memakai legging dari jenis kulit, memang sesuai memakai kasut tumit tinggi untuk nampak lebih seksi. Lebih menarik jika anda memilih kasut flat, ia kelihatan lebih ranggi dan santai.

 

4. Pilihan pakaian adalah penting

Cuba anda padankan legging dengan blouse labuh dan juga kemeja labuh, pasti anda akan kelihatan cantik dan menawan. Tetapi jika anda mempunyai tubuh badan langsing, tidak salah untuk mengenakan legging dengan baju-T pendek.

 

5. Pilih warna yang betul

Legging hendaklah dipilih bergantung kepada berat badan anda. Jika anda seorang yang “berisi”, elakkan memilih lengging yang terang dan bercorak bunga besar. Pilih reka bentuk cetakan bunga kecil dan warna-warna pastel untuk supaya anda tidak kelihatan gemuk.

Jika anda kurus, maka warna-warna terang akan kelihatan baik pada anda. Namun tidak salah bagi mereka yang berani untuk bermain warna untuk kelihatan lebih anggun. Tetapi awas, jangan sampai anda menjadi mangsa fesyen pula!

 

Nota Kaki: SHARE artikel ini ya!

<< Biarpun anda bertubuh genit tetapi anda tetap juga boleh bergaya. Rahsianya baca di sini.

 

 

Share and Enjoy !

0Shares
0 0 0
Previous post

Cara Cepat Kuruskan Badan Dengan Diet Mayo

Next post

6 Alasan Kuat Mengapa Lelaki Curang!

Team WOM.my

Team WOM.my

Women Online Magazine dibina sebagai satu platform bagi kaum Wanita untuk rujukan dalam menjalani kehidupan semasa dengan lebih berjaya dan teratur dari pelbagai aspek. >> Klik sini untuk baca post terkini daripada Team Wom.my

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *