DekoStail

5 Trik Dekorasi Dapur Sempit

Dekorasi dapur sempit - woman online magazine

KreditFoto : residencestyle

Dekorasi Dapur Sempit. Sebenarnya keluasan ruang dapur yang terhad bukan suatu masalah.Dapur boleh menjadi efektif apabila anda mengetahui cara betul mendekorasi dapur sempit supaya nampak lega.

Anda perlu tahu bagaimana dapur yang anda rasakan amat sempit itu boleh berfungsi dengan baik. Salah satu cara dekorasi dapur sempit adalah dengan kebijaksanaan anda memilih perabot dapur.

 

  • Trik Pertama Dekorasi Dapur Sempit: Dinding Dapur

Jika almari dan rak sudah penuh dengan peralatan, manfaatkan dinding untuk menggantung perabot. Usahakan agar peralatan memasak boleh digantung di dinding dapur.

 

Baca Juga: Alatan Memasak

 

  • Trik Kedua Dekorasi Dapur Sempit: Tukar Kepada Oven!

Microwave bukanlah yang terbaik.Dengan ukuran yang sama besarnya, oven pembakar ini mempunyai lebih berfungsi. Selain boleh memanaskan makanan, ia juga digunakan untuk membakar daging, roti, dan sayuran. Malah boleh digunakan untuk membuat roti dan kuih.

 

  • Trik Ketiga Dekorasi Dapur Sempit: Susun Kelengkapan Dapur Secara Vertikal

Susun kelengkapan perabot secara vertikal.Gunakan almari dan laci menyimpan yang bersusun secara vertikal.Ini cara paling mudah dan efisien untuk menjimatkan ruang.

 

  • Trik Keempat Dekorasi Dapur Sempit: Tak Perlu Guna Banyak Pisau

Anda tidak memerlukan satu set pisau beraneka jenis dan bentuk untuk keperluan memasak sehari-hari. Memadai satu atau dua pisau yang anda rasakan paling ‘best’ digunakan tersedia di dapur.

 

Baca Juga: Panduan Pilih Kain Langsir

 

  • Trik Kelima Dekorasi Dapur Sempit: Periuk Dan Kuali

Begitu juga dengan periuk dan kuali. Untuk keperluan memasak sehari-hari, anda sebenarnya hanya memerlukan tiga jenis periuk dan kuali, besar, sedang dan kecil. Terlalu banyak periuk dan kuali hanya akan memenuhi ruang dapur anda.

 

Nota Kaki: Jangan lupa SHARE artikel ini ya

<< Ketahui pilihan warna cat bilik tidur yang mampu memberikan ketenangan diri di sini

 

 

Share and Enjoy !

0Shares
0 0 0
Previous post

7 Panduan Membeli Kereta Sorong Bayi

Next post

Atasi Kepanasan Badan Dengan Khasiat Air Kelapa Muda

Team WOM.my

Team WOM.my

Women Online Magazine dibina sebagai satu platform bagi kaum Wanita untuk rujukan dalam menjalani kehidupan semasa dengan lebih berjaya dan teratur dari pelbagai aspek. >> Klik sini untuk baca post terkini daripada Team Wom.my

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *