Oh! LelakiRomantika

Jadilah Lelaki Yang Ringan Tulang!

Lelaki Ringan Tulang - Woman Online Magazine

Kredit: mayoclinic

Ringan Tulang. Mana-mana wanita pasti rasa bersyukur dan beruntung jika memiliki suami yang ringan tulang!

Jadi, bagi anda lelaki yang belum berkahwin ataupun sudah berkahwin,cubalah bersikap ringan tulang kepada bakal isteri ataupun isteri anda. Jika selama ini anda liat untuk melakukan tugasan mengurus rumahtangga, mungkin sudah tiba masanya untuk anda cuba meringinkan kerja-kerja wanita yang bergelar isteri ini.

 

Berikut beberapa cara yang boleh anda lakukan untuk meringinkan tugasan harian isteri anda.

 

1. Mengemas Tempat Tidur

Setiapkali bangun tidur pada setiap pagi, cubalah ringan tulang untuk mengemas tempat tidur. Kali pertama melakukannya sudah pasti anda akan terkejut dengan reaksi yang ditunjukkan oleh isteri anda.

 

2. Membersihkan Bilik Air

Bilik air adalah tempat yang perlu dibersihkan selalu supaya anda dan isteri tidak berasa jijik untuk menjejakinya.Jika tugas membersihkan bilik air itu digalas oleh isteri anda, ada baiknya anda mengambil alih tugas tersebut.

 

3. Letak Pakaian Kotor Dalam Bakul Cucian

Cuba letak segala pakaian kotor anda di dalam bakul cucian, dan bukannya di lantai, di sepah merata, di sidai di kerusi makan dan sebagainya. Lagi bagus, jika anda ambil semua pakaian kotor yang ada dan terus dicuci menggunakan mesin basuh.Setelah siap, tolong jemur sekali ya!

 

4. Buang Sisa Makanan Ke Dalam Tong Sampah

Jika anda berniat untuk membantu isteri anda untuk mencuci pinggan mangkuk selepas menikmati hidangan, buang segala sisa makanan ke dalam tong sampah terlebih dahulu.Agar sinki tidak tersumbat di kemudian hari. Jika anda malas untuk mencucinya, anda boleh cuba ringankan tulang untuk membantu isteri menyimpan pinggan mangkuk yang sudah siap dicuci dan dibilas di tempat yang sepatutnya.

 

5. Bantu Isteri Di Dapur

Sesekali cubalah buat kejutan buat isteri anda walaupun anda tahu tugas memasak adalah umumnya di lakukan oleh seorang wanita.Jika tidak pandai memasak, cubalah bantu isteri di dapur sudah pasti ia akan membuatkan hubungan anda suami isteri menjadi lebih mesra dan bahagia.

<< Ketahui 5 rahsia hati seorang lelaki di sini.

 

 

Share and Enjoy !

0Shares
0 0 0
Previous post

Faizal Tahir Tercalon di Anugerah MTV Muzik Eropah (MTV Europe Music Awards)

Next post

Cara Betul Memakai Cream Mata

Team WOM.my

Team WOM.my

Women Online Magazine dibina sebagai satu platform bagi kaum Wanita untuk rujukan dalam menjalani kehidupan semasa dengan lebih berjaya dan teratur dari pelbagai aspek. >> Klik sini untuk baca post terkini daripada Team Wom.my

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *