SenamanSihat

Hancurkan Lemak Di Perut Dengan Basikal Senaman

basikal senaman - women online magazine

Kredit Foto: amazon

Basikal Senaman. Ia adalah alat senaman yang sesuai untuk kecergasan anda. Tidak kisahlah samada waktu pagi atau waktu malam,kini anda boleh melakukan senaman dengan mudah sambil menonton televisyen.

Menariknya mengenai basikal senaman ini ialah badan anda akan berasa ringan dan peluh akan keluar dengan banyak menandakan ia sangat efektif untuk menyingkir lemak degil dari tubuh anda.

Berikut adalah manfaat menggunakan sebuah basikal senaman sebagai rutin kecergasan anda.

 

Baca Juga: Cara Bakar Lemak Dengan Cepat

 

Manfaat Basikal Senaman

  1. Menjimatkan Masa Dan Perbelanjaan

Sekiranya anda memiliki basikal senaman di rumah,ia dapat menjimatkan masa dan perbelanjaan anda. Kadangkala anda tidak mempunyai masa untuk bersenam di gimnasium,maka dengan menggunakan basikal senaman di rumah,ia dapat mengekalkan tahap kecergasan anda.

Anda pasti tahu bayaran untuk menggunakan kemudahan di gimnasium bukannya murah,maka sekiranya anda memiliki basikal senaman,anda dapat menjimatkan perbelanjaan untuk menjaga kecergasan tubuh badan anda. Tidak salah sekiranya anda berbelanja wang yang lebih untuk tubuh badan anda,kerana pulangannya pasti berbaloi.

 

  1. Membakar Lemak Dan Menurunkan Berat Badan

Semua orang ingin memiliki badan yang langsing dan sihat. Oleh itu,dengan penggunaan basikal senaman,ia dapat membakar kalori dan menurunkan berat badan. Selain itu, basikal senaman dapat meningkatkan kecergasan jantung dan paru-paru anda. Anda cuma memerlukan kira-kira 12-15 minit dengan mengayuh bersungguh-sungguh untuk membakar lemak pada tubuh anda.

 

  1. Boleh Digabungkan Dengan Alat Senaman Yang Lain

Anda boleh menggabungkan beberapa jenis alat senaman sebagai rutin kecergasan anda. Sebagai contoh,anda boleh bersenam dengan menggunakan basikal senaman selama beberapa minit dan kemudiannya gunakan alat senaman yang lain seperti dumbbell selama beberapa minit. Pastinya anda akan memiliki tubuh idaman dan tahap kecergasan anda dapat dijaga dengan baik.

 

Senaman Menghancurkan Lemak Di Perut Menggunakan Basikal Senaman

Senaman dengan menggunakan basikal senaman merupakan senaman yang cukup praktikal bagi sesiapa yang mahu hancurkan lemak di perut. Siapa saja yang tidak mahukannya bukan? Jom ketahui cara menghancurkan lemak di perut menggunakan basikal senaman.

 

Baca Juga: 6 Jenis Makanan Pembakar Lemak

 

Sebelum itu,pastikan anda memakai pakaian yang sesuai dan ‘warm-up’ terlebih dahulu sebelum melakukan senaman ini. Caranya ialah:

Terdapat 2 cara yang anda boleh anda lakukan iaitu:

  • Setkan 10 saat anda untuk anda pecut, dan 10 saat anda untuk anda rehat. Ulang langkah ini sebanyak 60 kali.
  • Setkan 20 minit dan buat 10 saat untuk pecut dan 10 saat untuk rehat berulang-ulang kali.

 

Jangan lupa SHARE artikel ini.

<<Jom ketahui 8 jenis alat senaman yang boleh membuatkan anda lebih sihat dan cergas di sini.

Share and Enjoy !

0Shares
0 0 0
Previous post

Lelaki Tampan Suka Bajet Berduit?

Next post

Bergaya Klasik Dan Dramatik Dengan Lipstik Merah

Team WOM.my

Team WOM.my

Women Online Magazine dibina sebagai satu platform bagi kaum Wanita untuk rujukan dalam menjalani kehidupan semasa dengan lebih berjaya dan teratur dari pelbagai aspek. >> Klik sini untuk baca post terkini daripada Team Wom.my

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *