DietSihat

5 Jus Untuk Kurus Yang Perlu Anda Cuba Kalau Nak ‘Slim’

Jus Untuk Kurus - Woman Online Magazine

Kredit: kuponika

Jus Untuk Kurus.Biar betul, ada ke? Sebenarnya ada banyak cara yang boleh dilakukan untuk kurus atau menurunkan berat badan Pengambilan jus secara rutin adalah salah satu caranya.

Jus untuk kurus ini, selain mampu menurunkan berat badan ia juga mempunyai khasiat yang luar biasa untuk kesihatan tubuh.Antaranya…

 

  1. Jus Epal

Anda tidak perlu menambah gula ke dalamnya kerana buah epal itu sendiri sudah manis. Epal kaya dengan serat, vitamin serta mineral yang jelas mampu membantu dalam program diet anda.

 

Baca Juga: Khasiat Epal Merah

 

  1. Jus Tomato

Jus tomato mengandungi 53 kalori dan mengandungi banyak nutrisi penting seperti vitamin C, lycopene, beta-karoten dan potassium yang bermanfaat untuk kesihatan, Selain itu, kandungan serat di dalam jus tomato ini juga boleh melancarkan metabolisme tubuh.

 

  1. Jus Anggur Merah

Anggur merah mengandungi potassium tinggi dan vitamin C yang boleh melancarkan keberkesanan program diet anda.

 

  1. Jus Raspberry

Buah raspberry rendah kalori, iaitu sekitar 31 peratus dari gula. Kurus dengan cepat dengan jus raspberry memang sesuai anda lakukan ketika berdiet kerana ia boleh menurunkan berat badan dengan segera.

 

Baca Juga: Kebaikan Jus Delima

 

  1. Jus Betik

Selain rasanya yang manis, betik juga mempunyai banyak khasiatnya.Betik juga mengandungi 31 peratus vitamin A dan sangat bagus untuk anda yang mengalami masalah berat badan dan ingin bebas kolesterol. Betik merupakan makanan terbaik penghapus lemak dan sangat efektif untuk melangsingkan tubuh dengan cepat.

 

Nota Kaki: Jangan lupa SHARE artikel ini.

<< Ketahui cara bakar lemak dengan cepat di sini.

 

 

 

 

 

Share and Enjoy !

0Shares
0 0 0
Previous post

Kuasa Alat Sulit Wanita

Next post

5 Sebab Lelaki Anti Wanita 'Mulut Murai'

Team WOM.my

Team WOM.my

Women Online Magazine dibina sebagai satu platform bagi kaum Wanita untuk rujukan dalam menjalani kehidupan semasa dengan lebih berjaya dan teratur dari pelbagai aspek. >> Klik sini untuk baca post terkini daripada Team Wom.my

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *