AsmaraCintaFamili

8 Ciri Anda & Si Dia,Pasangan Serasi

pasangan serasi - women online magazine

Kredit foto: healthista

Pasangan Serasi.Romantisnya bila melihat pasangan selebriti yang bercinta, ala bercinta mahupun sudah berumah tangga. Adakalanya tersenyum sendiri apabila melihat keserasian mereka.

Pasti ada juga yang membayangkan jika anda berada di tempat mereka. Tak salah kalau nak berangan, tapi jangan sampai gila bayang ya. Sebenarnya, WOM.my cukup teruja untuk membicarakan tentang topik pasangan serasi. Untuk lebih seronok anda membacanya, WOM.my turut selitkan beberapa kisah pasangan selebriti  yang kelihatan cukup serasi bila bersama. Jom, semak!

1. Zul Ariffin dan Aida Jebat

Pasangan ini kelihatan sangat serasi dan  dikatakan sangat sesuai jika mereka mempunyai hubungan istimewa. Oops, jangan salah faham. Mereka hanya digandingkan dalam drama ‘Rindu Awak 200%’ dan M.A.I.D yang sangat memberi kesan kepada penonton, sampai ada yang berharap untuk mempunyai suami seperti Zul Ariffin. Hentikan angan – angan anda kerana Zul Ariffin sudah berpunya!

 

2. Sharnaaz dan Nelydia Rose

Keserasian mereka berdua memang tidak dapat dinafikan lagi. Setiap adegan dalam drama ‘Bukan Aku Tak Cinta’ memang hidup, seolah-olah seperti realiti. Tetapi pada hakikatnya mereka hanya memegang watak sebagai suami isteri. Karakter Sharnaaz yang sangat bersahaja dan sangat bertanggungjawab, ditambah pula dengan karakter Nelydia yang begitu manja benar-benar membuatkan mereka seolah-olah serasi untuk bersama.

 

3. Awal Ashaari dan Scha Al-Yahya

Keserasian mereka berdua sudah terbukti dan menjadi contoh kepada pasangan-pasangan lain. Mana tidaknya, mereka sudah pun berkahwin dan dikurniakan seorang cahaya mata yang sangat comel. Serasi tidak hanya terletak pada faktor fizikal atau sebagainya, namun persefahaman di antara kedua belah pihakjuga penting dalam perhubungan.

 

4. Zain Saidin dan Rozita Che Wan

Usia bukan penghalang untuk mengecapi kebahagiaan. Berbeza usia pun boleh bahagia juga, yang penting keserasian itu ada dalam diri pasangan. Kebahagiaan pasangan ini semakin mendalam setelah dikurniakan seorang anak perempuan yang sangat comel.

 

5. Asyraf Sinclair dan Bunga Citra Lestari

Nama pelakon berdarah campuran Inggeris ini kurang kedengaran di Malaysia setelah berkahwin dengan artis cantik jelita dari seberang, Bunga Citra Lestari. Buat pengetahuan semua, mereka telah diiktiraf sebagai pasangan paling serasi oleh media dari Indonesia bersama sembilan lagi pasangan selebriti lain.

Ini adalah sesuatu yang baik bagi sebuah industri hiburan yang besar seperti Indonesia. Mereka dikatakan sentiasa bersama ke mana-mana majlis juga lokasi kerja. Manakala dalam isu penjagaan anak pula, keduanya tidak pernah berkira dan sentiasa bantu-membantu membesarkan anak mereka, Noah Sinclair. Inilah yang dinamakan serasi bersama.

 

Bagaimana pula dengan anda? Jom Kenali Ciri-Ciri Pasangan Serasi.

1. Susah senang bersama  

Dua insan mudah serasi jika mempunyai pentafsiran yang sama mengenai hubungan iaitu dari segi tahap keakraban, kebebasan, kebergantungan, pemberian, pengorbanan dan sebagainya. Senang cakap, sanggup susah senang bersama, ketawa dan menangis pun bersama-sama.

 

2. Menerima diri kita seadanya 

Kebanyakan lelaki mudah tertarik kepada perempuan yang simple, tidak materialistik, mudah berterima kasih dan redha dengan setiap pemberian lelaki tersebut.Sebagai perempuan pula, kita juga harus reda dengan kekurangan dan kelebihan pasangan. Dengan cara itu nyata si dia adalah pasangan yang serasi buat kita.

 

 

Baca Juga: Perangai Perempuan Yang Lelaki Tak Suka

 

 

3. Menghormati ahli keluarga kita

Jika tiba musim perayaan kita boleh mengukur tahap keserasian pasangan kita. Rancang betul-betul jadual pulang bermalam dengan keluarga dan patuhi perancangan yang dibuat. Jangan khianati pasangan anda dengan kerenah merajuk yang bukan-bukan dan tak masuk akal. Bila tiba giliran kita, dengan senang hati pasangan akan mengikut kita pula.

 

4. Berkongsi menanggung keluarga  

Pasangan itu sesuai dengan kita jika mereka tidak berkira untuk berkongsi wang, masa dan tenaga untuk menanggung keluarga. Bila tiba hujung bulan bagikan pendapatan secara sukarela untuk menyelesaikan hutang yang tertunggak. Jangan amalkan, ‘duit aku, aku punya. Duit kau pun aku punya!' Kalau begitu gayanya, lebih baik anda dan pasangan tidak perlu berkahwin.

 

5. Memiliki cita-cita masa depan yang serupa 

Dua orang yang amat banyak perbezaan boleh serasi antara satu sama lain jika mempunyai satu atau dua persamaan yang mendalam seperti suka melancong atau suka ramai anak. Lebih-lebih lagi jika mempunyai cita-cita masa depan yang serupa. Tindakan yang serentak juga akan menarik bakal pasangan terhadap anda. Contohnya, serentak berpaling, serentak angkat gelas, serentak berdiri, serentak nak ke tandas.

 

 

Baca Juga: Tips Elak Gaduh Besar

 

 

6. Boleh membaca gerak hati kita 

Kita boleh berkomunikasi melalui fikiran. Hantarlah kasih sayang dan hasrat murni anda terhadap pasangan dengan gelombang fikiran ini secara berterusan hingga berjaya.

 

7. Saling memaafkan antara satu sama lain 

Berkomunikasi dengan mesra dan bersemangat menggunakan lidah, mata,hati dan bahasa badan. Elakkan bercakap sambil lewa atau kurang sopan terhadap bakal pasangan. Kemudian saling memaafkan dan bermaafan sepanjang masa jika berbuat silap.

 

 

Baca Juga: Punca Wanita Jadi Curang

 

 

8. Memiliki wajah yang serupa

Ramai orang beranggapan bahawa jika pasangan itu memiliki wajah yang serupa mereka dianggap sebagai pasangan yang serasi. Adakah pendapat ini benar? Mungkin ya, kerana semakin lama sesebuah pasangan hidup bersama, wajah mereka akan menjadi mirip benar. Sebabnya mereka makan, minum, merasai persekitaran yang sama dan juga bergaul dengan kelompok orang yang sama. Jadi, jika diperhatikan semakin lama pasangan itu hidup bersama, keserasian mereka amat terserlah. Itu petanda jodoh mereka  itu kekal hingga ke akhir hayat.

Namun begitu, pendapat di atas hanyalah untuk renungan dan difikirkan bersama. Kita boleh mewujudkan keserasian antara pasangan dengan usaha dan berdoa juga. Untuk serasi bukannya boleh makan setahun dua, ia perlukan masa.

 

Nota Kaki: Jom berusaha! Dan SHARE artikel ini dengan kawna-kawan anda supaya mereka juga turut berusaha untuk menjadi pasangan yang serasi dan hidup dalam keharmonian.

<< Jom ketahui 17 tanda si dia ‘gila bayang' pada anda di sini.

Share and Enjoy !

0Shares
0 0 0
Previous post

Wajib Baca! Bahaya Diet Atkin Buat Tubuh Manusia

Next post

Titisan Mikro Vaseline Jelly Bantu Pulihkan Kerosakan Kulit Dari Dalam

Team WOM.my

Team WOM.my

Women Online Magazine dibina sebagai satu platform bagi kaum Wanita untuk rujukan dalam menjalani kehidupan semasa dengan lebih berjaya dan teratur dari pelbagai aspek. >> Klik sini untuk baca post terkini daripada Team Wom.my

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *