CantikKulit

4 Jenis Pembersih Muka Terbaik

Pembersih Muka - Women Online Magazine

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kredit Foto: highendfashion

Pembersih Muka.Pilihan produk penjagaan kulit seperti pembersih wajah semakin banyak di pasaran. Pilih sahaja mana satu yang sesuai dengan jenis kulit wajah anda.

Cuba sahaja kunjungi kedai kecantikan, farmasi ataupun pasar raya, pelbagai jenis pembersih wajah dengan aneka keharuman dan gambaran tersusun untuk menarik perhatian anda.

Terdapat beberapa jenis pembersihan wajah di pasaran. Pilihan pula pastinya kembali kepada keperluan anda. Namun, ia juga penting untuk memerhatikan kesan yang ditimbulkannya agar pembersihan wajah mampu merawat kulit lebih optimum dan tidak mendatangkan masalah.

 

Kebaikan Pembersih Muka

 

Jenis Pembersih Muka

  • Facial Foam

Facial foam merupakan sejenis pembersih muka untuk membuang sisa kotoran dan debu yang melekat di kulit. Facial foam berfungsi membersihkan dan menyegarkan semula wajah yang kusam.

 

Pembersihan wajah jenis ini memang mempunyai kemampuan yang lebih optimum. Walaupun bagi beberapa orang, penggunaan susu pembersihan kerap menyusahkan kerana harus melewati beberapa tahap seperti membuang kotoran dengan kapas lalu mengaplikasikan toner untuk menyegarkan.

 

  • Pembersih Muka Krim

Produk pembersihan wajah ini mengandungi kandungan air tidak lebih dari 60 peratus, dan tahap kepekatan rendah. Namun bagi beberapa orang, pembersihan jenis ini membuat kulit menjadi berminyak.

 

Baca Juga: Kebaikan Krim Malam

 

  • Pembersih Muka Gel

Satu lagi jenis pembersihan wajah, iaitu dalam bentuk gel. Pembersihan wajah dari gel tidak berminyak dan tidak memerlukan air seperti facial foam atau krim pembersihan wajah. Pembersih wajah gel selamat digunakan untuk pelbagai jenis kulit, termasuk yang berminyak.

 

Jom SHARE artikel ini.

<< Ketahui kebaikan jika anda memakai krim mata di sini.

Share and Enjoy !

0Shares
0 0 0
Previous post

Selesaikan Masalah Perut Buncit Dengan 6 Menu Terpilih

Next post

4 Petua Hilangkan Bintik Hitam Secara Semulajadi

Team WOM.my

Team WOM.my

Women Online Magazine dibina sebagai satu platform bagi kaum Wanita untuk rujukan dalam menjalani kehidupan semasa dengan lebih berjaya dan teratur dari pelbagai aspek. >> Klik sini untuk baca post terkini daripada Team Wom.my

1 Comment

  1. May 6, 2015 at 4:43 pm — Reply

    […] Gunakan Facial Foam Atau Cleanser […]

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *