CantikRambut

4 Gaya Rambut Simple Yang Sesuai Untuk Anda Ketika Bersenam

Gaya Rambut Ketika Bersenam - Woman Online Magazine

Kredit: fashionspassion

Gaya Rambut Simple. Pasti ramai di antara kita yang menyukai gaya rambut simple, khususnya apabila mahu bersenam ataupun pergi ke gym.

Gemar bersenam ataupun bersukan bukan halangan untuk anda tetap cantik. Berikut beberapa gaya rambut simple yang boleh anda cuba.

Perempuan Ikat Rambut Atas - Woman Online Magazine

Kredit: shape

  1. Tarik & Ikat Semua Rambut Ke Atas

Bagi anda yang tidak mempunyai banyak waktu untuk mendandan rambut, gaya ini boleh dipraktik. Anda hanya perlu tarik keseluruhan rambut ke atas dan ikat.Sentuhan ini tetap memberikan kesan stylish.

 

 

Perempuan Pakai Topi - Woman Online Magazine

Kredit: hairextensionsusa

  1. Pakai Topi

Tak kiralah rambut anda panjang ataupun pendek, topi merupakan aksesori yang dapat menyelamatkan penampilan anda terutama ketika mengalami ‘bad hair day’. Di samping itu, memakai topi adalah salah satu tips terbaik ketika anda melakukan aktiviti luar.Ia bukan sahaja akan menjaga rambut anda supaya tidak kusut masai, malahan melindungnya daripada sinaran matahari.Bagi melengkapkan lagi gaya anda, pilihlah warna dan rekaan topi yang nampak ‘sporty chic’.

 

 

Perempuan Rambut Dandan - Woman Online Magazine

Kredit: wellandgood

  1. Dandan Rambut Anda

Rambut berambut panjang dan memiliki rambut yang tebal? Gaya rambut simple jenis dandan adalah paling popular dan sesuai buat anda yang gemar bersukan.Penampilan anda bukan sahaja akan nampak lebih ‘chic’, malah anda juga tidak akan penat untuk terus merapikan rambut. Anda boleh melompat atau berlari dengan selesa dengan gaya rambut tersebut.

 

 

Perempuan Bandana - Woman Online Magazine

Kredit: funfx

  1. Pakai Bandana

Jangan biarkan poni atau rambut depan anda menganggu aktiviti yang sedang anda lakukan. Bawa semua rambut anda ke belakang dan pakailah bandana.Ia akan memberikan penampilan anda yang lebih segar dan nampak muda. Malahan pemakaian aksesori bandana ini juga akan menjaga peluh dari muka. Anda boleh juga memakai bandana ataupun headband ini dengan gaya mengikat rambut ‘ekor kuda’ yang tinggi. Pilihlah bandana yang sesuai dengan bentuk wajah serta yang menjadi warna kegemaran anda.

<< Ketahui cara menyuburkan rambut di sini.

 

 

 

 

 

 

 

 

Share and Enjoy !

0Shares
0 0 0
Previous post

Tips Kecantikan Rambut Buat Anda Yang Memakai Hijab

Next post

Cara Paling Tepat Memilih Buah-Buahan Segar Yang Bebas Daripada Suntikan

Team WOM.my

Team WOM.my

Women Online Magazine dibina sebagai satu platform bagi kaum Wanita untuk rujukan dalam menjalani kehidupan semasa dengan lebih berjaya dan teratur dari pelbagai aspek. >> Klik sini untuk baca post terkini daripada Team Wom.my

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *