Gaya HidupOh! LelakiRomantika

Ketagih Minum Kopi? Semak 18 Produk Kopi Berbahaya Untuk Lelaki

Kopi Jantan - women online magazine

Kredit Foto: foodswol

Kopi Jantan.Terlalu banyak lambakkan peket kopi segera pelbagai jenama di pasaran tempatan. Ada di antaranya hadir sebagai ‘ubat kuat’ buat lelaki dewasa. 

Ia berupa serbuk kopi yang telah dicampur dengan ramuan herba dikatakan sangat efektif untuk mampu membantu para lelaki ketika melakukan hubungan seks dengan pasangan, terutama bagi mereka yang mempunyai masalah ejakulasi semulajadi, air mani cair, lemah nafsu syahwat dan kurang tegang ketika ereksi serta membantu memulihkan stamina setelah seharian penat bekerja.

Bagi sesetengah orang, menikmati minum secawan kopi di pagi dan petang hari terasa cukup nikmati. Apatah lagi, apabila dicicah dengan biskut kering.

Biarpun terdapat banyak manfaatnya, efek negatif minum kopi pasti juga ada. Lebih-lebih lagi apabila ia sudah dicampur pelbagai ramuan herba dan bahan kimia yang dikatakan dapat meransang nafsu seks.

Baca Juga: Sperma Yang Sihat

Sebagai pembeli atau penggemar kopi jantan, anda perlu berhati-hati serta membuat semakan terlebih dahulu. Pastikan kopi jantan yang anda beli atau nikmati itu bukan daripada jenis kopi yang berbahaya mengandungi bahan kimia beracun seperti ‘Tadanafil’, ‘Sildenafil’, ‘Sibutramine’ dan ‘Dexamethasone’ ataupun sudah diharamkan oleh Kementerian Kesihatan Malaysia(KKM).

Kesan sampingan bakal dialami oleh seseorang yang mengambil minuman berkenaan ialah sakit kepala melampau, menggigil, berpeluh,muka merah, pening, mual, sakit perut, gangguan penglihatan, sakit dada, denyutan jantung menjadi laju, stroke, kehilangan potensi seks secara kekal sehingga menyebabkan kematian.

Berikut 18 produk kopi berbahaya dan telah diharamkan oleh KKM:

 1. KOPI ANGGOK
 2. KOPI ASMARA
 3. KOPI BAGUS AAA
 4. KOPI CAMPURAN KEDAI KOPI ALI BAGUS
 5. KOPI HARI-HARI MAU
 6. KOPI JANTAN TRADISIONAL
 7. KOPI PAHLAWAN
 8. KOPI PAK GURU
 9. KOPI PAK SHEIKH
 10. KOPI PANGGUNG AL-AMBIAK
 11. KOPI SUPER ANGGOK
 12. KOPI TENAGA TOK LEBAI PLUS
 13. BRAZILIAN PROMAN-CATUABA COFFEE BLEND
 14. BRO ALI COFFEE
 15. CAFÉ ABANG YES
 16. EXTREME – ENERGY COFFE
 17. KNIGHT COFFEE
 18. KOLEKCAFE POWER PLUS

(Semua produk ini telah dibatalkan pendaftaran/tidak berdaftar/tidak bernotifikasi dengan Kementerian Kesihatan Malaysia dan tidak dibenarkan dijual di pasaran.Anda boleh menyemak senarai produk yang mengandungi bahan terlarang yang telah dikeluarkan oleh KKM di laman web www.pharmacy.gov.my)

Info Ekstra

6 Bahaya Kopi Buat Kesihatan

1.Boleh menyebabkan denyutan jantung menjadi lebih cepat daripada biasa.

Baca Juga: Formula Jantung Sihat

2. Jika minum kopi secara berlebihan, risiko terkena serangan jantung dan stroke lebih tinggi.

3. Boleh menimbulkan masalah gejala insomnia atau susah tidur apabila diambil secara berlebihan.

4.Kopi yang diminum secara berlebihan juga boleh menyebabkan keguguran bagi ibu hamil.

Baca Juga: Faktor Keguguran

5. Pengambilan kopi yang berlebihan boleh melemahkan daya ketahanan tubuh. Kafein dalam kopi boleh menyerap mineral dan vitamin yang diperlukan oleh tubuh, sehingga membuatkan anda cepat kehilangan cairan dalam tubuh.

<< Ketika ejakulasi penis akan mengeluarkan cecair putih yang dipanggil air mani. Baca di sini..

Share and Enjoy !

0Shares
0 0 0
Previous post

5 Tips Kekalkan Cinta Jarak Jauh

Next post

4 Kelebihan Sekolah Agama Swasta

Team WOM.my

Team WOM.my

Women Online Magazine dibina sebagai satu platform bagi kaum Wanita untuk rujukan dalam menjalani kehidupan semasa dengan lebih berjaya dan teratur dari pelbagai aspek. >> Klik sini untuk baca post terkini daripada Team Wom.my

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *