Gaya HidupKarier & Wang

4 Sebab Utama Bosan Kerja!

bosan kerja - woman online magazine

Kredit Foto : brw

Bosan Kerja. Adakah anda sudah bosan dengan kerja yang anda lakukan sekarang ini?  Cuba jawab dengan jujur!

Menurunnya semangat bekerja boleh dialami oleh sesiapa sahaja.Tak kira anda ketua, mahupun kakitangan biasa.Ada banyak perkara yang membuatkan seseorang itu mula jadi kurang bersemangat atau bosan kerja jika dibandingkan hari pertama masuk bekerja.Bosan dengan pekerjaan boleh membuatkan anda menjadi tidak produktif dan juga tidak professional di pejabat.

Berikut beberapa ciri yang cukup jelas membuktikan bahawa anda mulai bosan bekerja.

 

1. Sering Mengeluh

Adakah anda kerap mengeluh setiapkali melakukan sesuatu pekerjaan? Anda mungkin tidak menyedari akan perubahan diri anda, namun kawan-kawan,rakan sekerja dan juga kelurga pasti melihat atau menyedari perubahan sikap anda itu.

 

2. Tiada Peningkatan Dalam Karier

Sebuah pekerjaan yang bagus sepatutnya membawa para kakitangannya mengelaurkan yang terbaik daripada kemampuan yang dimiliki, sehingga anda berpeluang untuk mengembangkan karier anda.Adakah karier anda sekarang ini memberikan anda peluang untuk melakukan sesuatu tugas yang boleh meningkatkan produktiviti anda?

 

Baca Juga: Masalah Kemurungan

 

3. Tidak Tertarik Untuk Berbuat Sesuatu

Salah satu tanda jelas yang menampakkan anda bosan kerja ialah anda mula kehilangan minat dalam karier dan tidak mahu lagi cuba belajar tentang perkara-perkara baru. Apatah lagi, apabila anda projek-projek baru. Anda langsung tidak berminat.

 

Baca Juga:  Hilangnya Semangat Kerja

 

4. Selalu Bosan…Bosan…Bosan…

Tak jadi hal pun sekali sekali anda bosan bekerja. Namun, jika setiapkali mahu pergi kerja, anda mula berat hati, liat dan rasa malas yang amat serta tidak tertarik pada apa yang sedang anda lakukan, mungkin sudah tiba saatnya untuk anda berfikir tentang karier anda. Di samping itu, anda perlu membuat beberapa perubahan bahagia untuk menjalani kehidupan pekerjaan secara professional.

 

<< Ketahui cara menyimpan duit gaji anda dengan betul di sini.

Share and Enjoy !

0Shares
0 0 0
Previous post

7 Cara Hilangkan Bau Ketiak Paling Berkesan

Next post

Muka Jadi Lebih 'Flawless' Bila Pakai Masker Wajah

Team WOM.my

Team WOM.my

Women Online Magazine dibina sebagai satu platform bagi kaum Wanita untuk rujukan dalam menjalani kehidupan semasa dengan lebih berjaya dan teratur dari pelbagai aspek. >> Klik sini untuk baca post terkini daripada Team Wom.my

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *