Gaya HidupOh! LelakiRomantika

17 Tanda Lelaki Jatuh Cinta Dengan Anda

Tanda Lelaki Jatuh Cinta - women online magazine

Foto: Sekadar Hiasan

Tanda Lelaki Jatuh Cinta. Adakalanya, orang yang kita suka, tak suka kepada kita.Dan bila orang suka pada kita, kita pula tidak suka padanya!

Tetapi saat paling indah adalah apabila anda saling menyukai antara satu sama lain. Terasa dunia ini milik anda berdua.Pastinya anda berminat untuk tahu tanda-tanda si dia jatuh cinta kepada anda bukan? WOM.my mahu berkongsi dengan anda beberapa tanda lelaki jatuh cinta :

1. Mula Menegur

Ini adalah langkah pertama dalam perkenalan apabila seseorang itu berani menegur. Mungkin tegurannya nampak remeh dan anda berasa sedikit pelik, tetapi itulah cubaan untuk mengenali anda yang diminati.

Anda mungkin boleh menjawab pertanyaannya dengan bersahaja, berbual dengan teruja atau sebagainya bergantung kepada sejauh mana anda mahu mengenalinya. Namun awas, jangan sesekali berkasar jika dia bertanya dengan lembut kerana menyakiti hati seseorang bermakna anda cuba mencari musuh dengannya.

 

Baca Juga: Lelaki Panas Baran

 

2. Sentiasa Ingin Dekat

Bila hati dah mula sayang, si dia akan sentiasa cuba mendekatinya malah ada yang berani mengekori ke mana saja anda pergi. Perasaan ini sebenarnya normal kerana mahu memastikan orang yang diminatinya berada dalam keadaan selamat. Bagi anda pula, janganlah berasa pelik jika didekati atau diekori dalam diam. Namun dalam masa yang sama, anda harus berwaspada kerana kita tidak mengetahui niat seseorang. Adalah lebih baik anda berhati-hati dalam menangani hal ini.

 

3.Mengajak Keluar

Ini adalah langkah seterusnya bila si dia meminati seseorang. Selain sikap ingin tahu yang mendalam, si dia juga tentu mahu mengenali anda dengan lebih rapat lagi. Tentu saja anda akan diajak keluar sambil bertukar-tukar cerita. Walaubagaimanapun anda haruslah berhati-hati kerana si dia baru dikenali. Maka sebaiknya jika ingin keluar ambil pendekatan keluar ke tempat ramai orang dan jangan sesekali bersetuju mengikutnya balik ke rumah.

 

4. Dia selalu menghubungi anda

Lumrah hati, apabila kita menyenangi seseorang biasanya kita ingin terus dekat kepadanya. Lantaran itu si dia akan berusaha mendapatkan nombor telefon anda dan mahu berbual dengan anda. Kadang-kadang tak ada perkara yang ingin dibualkan pun tapi oleh sebab si dia rindu nak dengar suara anda,dia menelefon anda dengan kerap.

Jika seorang lelaki memanggil anda dengan kerap dan anda berdua mempunyai rutin perbualan yang panjang hingga ke tengah malam,bermakna hatinya sedang berbunga-bunga! Bila hati sudah suka, apa pun sanggup dilalui termasuklah bil telefon yang melambung tinggi.

 

5.Dia akan panik jika anda terluka

Jika anda terluka secara fizikal atau mental, dialah orang yang paling risau tentang anda. Dia akan lakukan apa sahaja untuk mengubat luka anda.

 

6. Dia sentiasa mengutamakan anda

Sebagai contoh, ketika anda ingin minta pertolongan dia untuk lakukan sesuatu, dia akan berhenti dari kerja yang dia lakukan dan tolong anda tanpa teragak – agak. Malah, dia juga akan tolong anda dengan bersungguh – sungguh dan  dia juga akan pastikan perkara tersebut diselesaikan dengan segera.

 

7. Dia dapat tangkap isi hati anda

Seorang lelaki suka akan anda jika dia tahu apa yang anda fikirkan. Dia tahu anda sedang marah, gembira atau apa sahaja mood yang sedang anda ada ketika itu. Bahkan dia juga sedia mendengar masalah anda dan kadangkala dia akan gembirakan anda dengan bermacam cara jika dia tahu anda sedang sedih.

 

8. Dia tahu banyak hal mengenai anda

Anda merupakan wanita yang bertuah sekiranya si dia tahu perkara yang disukai dan perkara yang tidak di sukai oleh anda. Jika ada lelaki yang mahir mengenai kesukaan dan kebencian anda, dia sebenarnya suka pada anda. Maka anda perlulah menghargai si dia.

 

9. Dia merenung anda ketika anda tidak melihatnya

Lelaki yang menyukai anda, akan merenung anda ketika anda tidak melihatnya. Dia sangat kagum akan diri anda dan ingin sentiasa melihat anda.

 

10. Dia melindungi anda

Dia sering bimbang tentang keselamatan anda dan prihatin tentang sesiapa yang berada di  sekeliling anda. Ini juga boleh menjadi tanda bahawa dia mengambil berat tentang anda lebih mendalam daripada apa yang anda fikirkan.

 

11.Dia cemburu

Ini adalah tanda-tanda normal bila seseorang sukakan anda. Dia mudah cemburu apabila anda banyak menghabiskan masa dengan orang lain dan mudah menjadi cemburu bila ada lelaki mendekati anda. Jika dia menyoal anda tentang status anda bersama dirinya, jaga-jaga, mungkin dia mahu meneruskan hubungan ke tahap seterusnya.

 

12.Dia berkongsi perasaan dengan anda

Lelaki memilih tentang perkara yang mereka dedahkan dan kepada siapa. Perasaan mereka, emosi dan kebimbangan diberitahu kepada yang mereka percaya sahaja.

Jadi, kalau anda menjadi tempat dia meluah masalah dan perasaan, maknanya dia mempercayai anda dan anda mungkin mempunyai tempat yang sangat istimewa di dalam hatinya.

 

13.Dia selalu puji anda

Dia selalu prihatin dengan apa yang ‘lain’ dengan diri anda dan tidak lokek untuk memberikan anda pujian. Dia juga tidak kisah dengan personaliti  anda dan menerima anda seadanya.

14. Dia memberikan layanan “ kelas pertama”

Lelaki selalunya hanya bersikap biasa atau natural apabila dia menganggap seseorang itu hanya kawan. Tapi apabila dia sudah mula meletakkan kamu di kedudukan yang istimewa,tentunya kamu akan dilayan dengan begitu baik ibarat puteri kayangan. Sanggup tunggu berjam-jam di luar rumah dan tidak kisah berhujan atau berhujan terik semata-mata ingin kamu melihat pengorbanannya.

 

15. Dia bersetuju dengan pendapat anda

Jika seorang lelaki itu tegas menyokong dan bersetuju dengan pandangan  anda,itu bermaknanya dia cuba untuk mendekati anda dengan lebih lagi.

Bukan sekali dia bersetuju dengan anda,bahkan setiap keputusan yang anda lakukan, dia sentiasa menyokong anda.

 

Baca Juga: Sikap Lelaki

 

16.Dia kerap menghantar mesej kepada anda

Walaupun sesibuk mana, si dia masih sempat menghantar mesej ataupun meninggalkan tweet anda kepada anda walaupun dengan hanya berkata ‘Hai’. Ini menunjukkan anda berada di fikirannya setiap saat.

 

17. Dia memilih untuk berkahwin

Tidak semua perkenalan diakhiri dengan perkahwinan jika anda tidak serius tentang hubungan ini. Sesetengah orang menyukai seseorang itu hanya sebagai kawan saja tapi ada juga yang serius hingga ke jinjang pelamin. Pilihan itu ada di tangan anda sendiri. Jika betul dia jodoh, terimalah atau jika tidak, bersedia membuat keputusan paling bijak yang terbaik untuk semua pihak.

 

Baca Juga: Penyebab Pelamin Anganku Musnah

 

INFO EKSTRA

Bila Wanita Jatuh Cinta Pada Seorang Lelaki…

Sikap wanita kadangkala sukar untuk dimengertikan serta difahami. Wanita lebih bersikap mendiamkan diri dalam perkara-perkara yang melibatkan cinta dan perasaan tetapi dalam hatinya memberontak mahukan sesuatu.

Mereka kadangkala ego untuk memberitahu sesuatu kepada sang lelaki bahawa mereka menyukainya dan lebih suka menunggu lelaki yang memulakan dahulu. Jaga adab timur katanya.

 

Mari kita lihat tanda-tanda wanita sudah jatuh cinta kepada seseorang lelaki tersebut:

 

  • “Anda Diperkenalkan Kepada Rakannya”

Salah satu sebab anda diperkenalkan adalah untuk memberitahu rakan-rakannya: ‘Ini aku punya’, dan satu lagi sebab ialah untuk mereka menilai diri anda. Bermakna anda telah diterima masuk dalam kehidupannya. Jadi pastikan anda turut mengambil hati rakan-rakannya, namun jangan sampai dia cemburu.

 

  •  Dia tidak pernah memburuk-burukkan anda

Jika anda perhatikan, ada wanita yang tidak pernah burukkan-burukkan anda, sebenarnya dia ada hati pada anda. Contohnya ketika anda melakukan kesalahan, dia seorang sahaja yang tidak menyalahkan anda. Sebaliknya dia berusaha mempertahankan anda. Dia juga hanya berkata-kata baik mengenai hal peribadi anda. Dari matanya, dia ingin selalu memberi galakan pada diri anda.

 

Baca Juga: Cinta Jarak Jauh

 

  •  Dia suka bersembang dengan anda

Apabila wanita itu suka atau jatuh cinta pada anda, dia akan selesa apabila bersembang dengan anda. Dia akan cuba untuk ikut rentak hidup anda dan akan cuba untuk bersembang perkara yang betul dengan anda.

Bagi dia, dia mahu menarik perhatian anda dengan kebijaksanaan yang dia ada.

 

  • Tampil lebih cantik apabila bertemu

Apabila anda mengajaknya bertemu atau makan malam,dia akan tampil lebih cantik dari kebiasaan. Ini kerana dia ingin menarik perhatian anda dan membuatkan anda berasa bangga kerana memilikinya. Sebaliknya apabila dia tidak menyimpan perasaan cinta pada anda maka dia cenderung acuh akan penampilan dan dandan apa adanya.

Tapi ini juga tak boleh dijadikan penanda aras utama kerana ada jenis-jenis wanita tertentu yang memang lebih suka tampil kasual atau mungkin memang tidak pandai berpakaian.

Jika anda melihat wanita itu ada salah satu atau semua tanda di atas, ini bermakna sebenarnya wanita itu sudah jatuh hati pada anda. Jika benar wanita tersebut ada menunjukkan tanda tanda ini, anda boleh teruskan perhubungan anda ini ke tahap yang lebih serius.

 

Nota Kaki: Anda boleh SHARE artikel ini dengan kawan – kawan anda.

<< Ketahui cara untuk tundukkan lelaki yang panas baran. Baca di sini.

 

 

Share and Enjoy !

0Shares
0 0 0
Previous post

Lebih Anggun Dengan Tudung Turki

Next post

6 Cara Terbaik Atasi Masalah Gatal Celah Kelangkang

Team WOM.my

Team WOM.my

Women Online Magazine dibina sebagai satu platform bagi kaum Wanita untuk rujukan dalam menjalani kehidupan semasa dengan lebih berjaya dan teratur dari pelbagai aspek. >> Klik sini untuk baca post terkini daripada Team Wom.my

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *