Ada Apa?Review

Kulit Kembali Lembab & Tidak Kering Dengan Vaseline

Merawat Kulit Kering - women online magazine (1)

Ingin memiliki kulit sihat, lembut dan tidak kering?Formula Vaseline membantu menjaga kulit anda agar tetap sihat, cerah serta tidak kering.

Tambahan pula iklim di negara kita yang panas dan lembab boleh menyebabkan kulit kita kehilangan kelembapan – yang membawa kepada kekeringan. Bahkan di dalam rumah atau di persekitaran yang berhawa dingin, ia tidak sedikitpun membantu kulit kita. Ini adalah kerana udara kering menyebabkan kulit kehilangan kelembapan. Untuk mencegah kehilangan kelembapan berterusan ini daripada berlaku, adalah penting untuk kita melembabkan kulit dengan losyen secara berterusan.

Merawat Kulit Kering - women online magazine

(Infografik menunjukkan cara bagaimana anda boleh mengatasi kekeringan kulit yang sedang anda alami)

Menurut kaji selidik yang telah dijalankan oleh Vaseline bersama 1,070 peserta untuk kempen Dry Skin Restored, hanya enam daripada 10 responden melembabkan kulit mereka setiap hari, walaupun 90% daripada mereka memahami bahawa pelembab amat penting. Kaji selidik itu mendedahkan bahawa 72% daripada rakyat Malaysia percaya bahawa jika anda tidak melembapkan setiap hari dengan losyen atau krim, ia akan menghasilkan kulit yang kusam dan mengalami kekeringan tidak stabil. Dalam jangka masa panjang, kulit juga akan mengalami penuaan pra-matang dan cepat.

Vaseline adalah  satu jenama penjagaan kulit yang telah wujud selama lebih 130 tahun, komited menggalakkan rakyat Malaysia untuk mengamalkan pelembab biasa sepanjang hari bagi membantu memulihkan kulit dan mencegah kulit kering. Menurut Deenie Ong, Penolong Pengurus Jenama – Vaseline, Unilever (Malaysia) Holdings Sdn Bhd, “Kulit kita dipengaruhi oleh persekitaran harian kita seperti berada di pejabat berhawa dingin atau pendedahan kepada matahari, walaupun hanya melangkah keluar untuk makan tengah hari . Rakyat Malaysia perlu sedar akan pentingnya faktor-faktor alam sekitar yang boleh menjejaskan tahap kelembapan kulit walaupun ia hanya dalam masa sehari.”

Menggunakan manfaat alam daripada tiga bahan teras, rangkaian Vaseline Total Moisture menggabungkan bahan-bahan semulajadi dengan teknologi inovatif, Stratys-3® untuk memberikan kelembaban tambahan kepada kulit. Secara khusus, Stratys-3® adalah kompleks multi-lapisan revolusioner yang menanamkan dan menggantung kelembapan sementara memberikan khasiat di bahagian atas, teras dan lapisan jauh ke kulit tanpa meninggalkan rasa melekit. Losyen tanpa Stratys-3® hanya akan melembapkan lapisan atas kulit, meninggalkan lapisan bawah tanpa kelembapan.

Rangkaian Vaseline Total Moisture menggunakan kebaikan oat, lidah buaya, dan mentega koko untuk membantu menjaga kulit lembab. Oat adalah salah satu daripada bahan-bahan yang kurang dikenali digunakan dalam produk penjagaan kulit, tetapi ia telah dikenali untuk membantu kulit memberi makan, sambil menembusi jauh ke dalam liang-liang kulit untuk membolehkan pelembab dalam.

Bagi mereka yang tidak suka rasa berminyak selepas penggunaan losyen, lidah buaya adalah pilihan terbaik untuk menjaga kulit lembab, kerana ia meninggalkan cahaya dan rasa segar. Losyen pelembab dengan mentega koko sebagai bahan aktif dapat membantu memberikan cahaya semula jadi kepada kulit sambil memberikan 24 jam penghidratan.

<< Ketahui punca kulit gatal, kering dan bersisik di sini.

Share and Enjoy !

0Shares
0 0 0
Previous post

Badam Mampu Cegah Obesiti

Next post

13 Kriteria Wanita, Calon Isteri Idaman lelaki

Team WOM.my

Team WOM.my

Women Online Magazine dibina sebagai satu platform bagi kaum Wanita untuk rujukan dalam menjalani kehidupan semasa dengan lebih berjaya dan teratur dari pelbagai aspek. >> Klik sini untuk baca post terkini daripada Team Wom.my

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *