Senaman

Cara Mengecilkan Perut Dan Pinggang

perut pinggang slim - Woman Online Magazine

Kredit: ndl.mgccw

Memiliki perut rata dan pinggang yang ramping menjadi impian setiap wanita. Bagi Anda Yang Tidak Memilikinya, Jom Ketahui Cara Mengecilkan Perut Dan Pinggang.

Berikut beberapa cara mengecilkan perut dan pinggang yang boleh anda praktik.

 

  1. Buat Sit-Up

Lakukan sit-up, sebaiknya 100 kali setiap pagi dan malam. Ia berguna untuk membakar lemak di perut dan pinggang.

 

  1. Air Detox

Minum air putih, air lemon atau air limau nipis sebagai air detox. Ia sangat efektif untuk menghilangkan timbunan lemak di perut.

 

  1. Makan Buah Epal

Buah epal adalah buah yang paling sesuai untuk diet, baik untuk memberishkan racun di usus serta menurunkan jumlah kalori yang diserap tubuh.

 

  1. Berdiri Setengah Jam Setelah Makan

Lepas makan, jangan terus baring atau duduk lama-lama kerana ia membuatkan lemak di bahagian perut menjadi semakin bertambah dan mendap. Sebaiknya berdiri setengah jam selepas makan bagi mengurangkan terjadinya penimbunan lemak.

 

  1. Rajin Berenang

Berenang merupakan senaman terbaik untuk membakar kalori, pinggang. Perut yang bergoyang dan gesekan dengan air efektif membantu mengurangkan timbunan lemak.

 

  1. Duduk Dengan Posisi Yang Betul

Membongkok, dada melengkung ke dalam dan kebiasaan buruk selainnya akan mempercepatkan terjadinya penimbunan lemak di pinggang. Jika mahu mengecilkan perut, cuba duduk dengan posisi yang tegak.

 

  1. Kurangkan Pengambilan Daging

Banyak makan daging sememangnya akan membuatkan anda menjadi mudah gemuk. Bahagian tubuh yang paling mudah dan jelas kelihatan “gemuk” adalah perut. Anda yang sedang berdiet, perlu kurangkan pengambilan makanan berkalori tinggi.

<< Ketahui kebaikan atau manfaat berjalan kaki di sini.

 

 

Share and Enjoy !

0Shares
0 0 0
Previous post

“Sehati Sejiwa” Mencerminkan Roh Kesepaduan, Kesefahaman, Kekitaan & Kemanusiaan Seluruh Rakyat Malaysia

Next post

Hari Ini! Kuala Lumpur Lake Garden Festival (KLLGF)2015 Penuh Dengan XTVT Menarik

Team WOM.my

Team WOM.my

Women Online Magazine dibina sebagai satu platform bagi kaum Wanita untuk rujukan dalam menjalani kehidupan semasa dengan lebih berjaya dan teratur dari pelbagai aspek. >> Klik sini untuk baca post terkini daripada Team Wom.my

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *