FamiliSuami Isteri

Hangatkan Kembali Cinta Dengan Fantasia Bulan Madu

fantasia bulan madu - women online magazine

Kredit Foto: wallpapermine

Fantasia Bulan Madu? Perghh… Kalau dah lama berkahwin, masih boleh ke nak berfantasia bulan madu?

Boleh! Siapa kata, keindahan fantasia bulan madu itu hanya buat anda yang baru menempuh alam perkahwinan sahaja. Tak kisah, berapa pun usia perkahwinan, anda dan pasaangan masih boleh menikmati kemanisan itu. Biarlah ia menjadi fantasia bulan madu yang kali entah ke berapa!

Fantasia bulan madu kali ini adalah salah satu cara untuk mengembalikan semula kehangatan rumahtangga anda suami isteri. Biarpun agak berbeza dengan saat-saat indah bulan madu yang pertama dulu, namun itu bukan alasan untuk anda melupakan bahawa anda dan pasangan memerlukan ruang ini untuk perhubungan yang lebih harmoni.

Bagi anda yang merancang untuk kembali menghangatkan rumahtangga dengan berbulan madu, semak beberapa tips berguna ini. Ada beberapa persediaan yang perlu anda buat.

1.Pastikan Anak-Anak Ada Yang Menjaganya

Meninggalkan anak-anak di bawah jagaan yang selamat merupakan hal yang sangat penting supaya anda dan suami dapat menikmati bulan madu dengan sebaiknya. Pastikan orang yang anda dan pasangan amanahkan untuk menjaga anak-anak anda buat seketika itu boleh dipercayai.  Situasi yang tenang akan membuatkan anda dan suami dapat menikmati momen indah fantasia bulan madu tersebut dengan penuh kebahagiaan.

Baca Juga: Suami Ringan Tulang

2. Semak Jadual ‘Period’

Penting tau! Dah semangat sangat nak ‘honeymoon’, tak ‘best’ lah kan, tetiba ‘bendera merah’!. Jadi, sebelum anda merancang tarikh percutian tersebut, ada baiknya anda menyemak kembali jadual ‘period’. Jangan rosakkan semua momen-momen indah tersebut dengan emosi anda yang tidak stabil, gara-gara  PMS! (pre-menstruasi syndrom)

3. Pilihlah Destinasi Yang Penuh Dengan Kenangan Bersama

Selalunya setiap pasangan mempunyai tempat ‘favourite’ atau sejarah masing-masing. Untuk itu, ada baiknya anda dan pasangan berbincang, dan pilihlah destinasi yang mengimbau kembali momen-momen manis anda berdua bagi menghangatkan kembali hubungan tersebut.

Baca Juga: Bercuti ke Maldives

4.Lupakan Seketika Hal-Hal Yang Berkaitan Dengan Kerja!

Walaupun mungkin pada saat ini, kesibukan kerja anda dan suami sedang mengunung tinggi, tetapi anda tetap perlu melupakannya buat seketika. Jangan biarkan soal kerja dan sebagainya membuatkan anda atau pasangan hilang fokus di antara satu sama lain. Ini akan membuatkan fantasia bulan madu yang anda impikan dengan penuh kemanisan bakal berakhir dengan pergaduhan!

Nota Kaki: Jangan lupa SHARE artikel ini ya.

<< Tahukah anda ruang tamu mampu mencerminkan karakter pemilik rumah? Ketahui tips menghias ruang tamu lebih selesa di sini..

Share and Enjoy !

0Shares
0 0 0
Previous post

Sejuta Khasiat Daun Sirih

Next post

19 Kebaikan Minuman Collagen Yang Buat Anda Jadi Bertambah Sihat Dan Cantik

Team WOM.my

Team WOM.my

Women Online Magazine dibina sebagai satu platform bagi kaum Wanita untuk rujukan dalam menjalani kehidupan semasa dengan lebih berjaya dan teratur dari pelbagai aspek. >> Klik sini untuk baca post terkini daripada Team Wom.my

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *