AsmaraFamili

7 Cara Menaikkan Nafsu Perempuan

Cara Menaikkan Nafsu Perempuan - Women Online Magazine

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kredit Foto: vila2mai

Cara Menaikkan Nafsu Perempuan. Mahukan kehidupan seks anda dan suami terus membara? Cubalah bereksperimen dengan 5 jenis makanan ini.

Selepas itu, anda pasti  akan jadi selalu bersemangat dan penuh ghairah.Ini adalah  kerana makanan yang terpilih ini adalah salah satu cara menaikkan nafsu perempuan.

  1. Tiram

Tiram termasuk dalam senarai makanan pembangkit ghairah seks sejak dahulu lagi. Kandungan zinc tiram sangat tinggi, sehingga mampu meningkatkan jumlah sperma dan produksi testosteron. Selain itu, tiram juga mengoptimumkan fungsi sistem saraf kerana asid lemak omega-3-nya yang cukup tinggi.

Di samping itu, tiram turut mengandungi dopamine, iaitu hormon yang dikatakan mampu menaikkan nafsu perempuan yang dihasilkan ketika anda sedang terangsang. Jika mahu, anda boleh menikmati tiram dalam keadaan mentah. Sebelum itu, letakkan tiram di atas ketulan ais, kemudian perahlah lemon segar di atasnya.

 

Baca Juga: Tahan Lama Di Ranjang

 

  1. Strawberi

Cara meningkatkan nafsu perempuan yang boleh anda cuba adalah dengan menikmati strawberi. Warnanya yang merah membantu anda membangkitkan rasa ghairah. Selain itu, strawberi juga merupakan sumber asid folat, salah satu jenis vitamin B yang membantu mengurangi risiko ketika anda melahirkan anak.'

 

  1. Avokado

Avokado kaya dengan asid folic yang membantu metabolisme protein sehingga menghasilkan banyak energi. Avokado juga mengandungi vitamin B6, nutrisi yang dapat meningkatkan pengeluaran hormon lelaki dan potassium yang membantu mengatur thyroid wanita. Kedua elemen ini dapat meningkatkan kesuburan serta rasa ghairah anda dan suami.

Vitamin E yang terkandung di dalam avokado turut membantu tubuh dalam memadukan hormon-hormon seperti testosteron, estrogen, dan progesteron yang mampu mengalir dalam darah dan mampu merangsang respons seksual seperti klitoris yang mengembang dan keluarnya cecair di vagina.Bahkan kandungan asid folic, yang membantu metabolisme protein dan akan memberikan anda lebih banyak energi untuk ‘beraksi’.

 

Baca Juga:  Seks Selepas Bersalin

 

  1. Pisang

Pisang  mengandungi alkaloid yang bekerja di otak untuk meningkatkan keyakinan diri dan rasa ghairah seksual. Pisang merupakan sumber potasium dan vitamin B seperti ‘riboflavin' yang meningkatkan energi tubuh. Pisang memberikan nutrisi penting untuk kekuatan otot. Jadi, sebab itulah jika anda rajin menikmati pisang tahap ransangan anda menjadi sungguh luar biasa!

 

  1. Coklat

Cara menaikkan nafsu perempuan yang seterusnya adalah coklat. Daya tarikan coklat ini sungguh hebat. Selain ‘theobromine', coklat juga mengandungi ‘phenylethylamine' (dihasilkan otak ketika ‘jatuh cinta’) dan ‘anandamide' (yang membuat anda berasa ketagih).

Dark chocolate paling bagus kerana mempunyai ‘seabrek antioksidan' yang baik buat tubuh kerana mampu membantu memelihara sistem ketahanan tubuh. Daya tahan tubuh yang optimum memang diperlukan untuk seks yang lebih hebat!

 

  1. Madu

Madu mengandungi karbohidrat sederhana yang menghasilkan tenaga instan dan bahan bakar untuk otot-otot yang akan bekerja keras. Selain itu,madu juga kaya dengan vitamin B dan mampu membantu metabolisme tubuh dan hormon estrogen). Anda boleh ‘beraksi' lebih hebat tanpa rasa penat. Anda boleh masukkan beberapa sudu teh madu ke dalam secawan teh suam. Kemudian nikmatilah.

 

Baca Juga: Petua Suami Isteri

 

  1. Roti Bakar Keju

Anda penggemar roti bakar? Ini ada berita baik,khabarnya mereka yang menyukai makanan yang mengandungi keju memiliki frekuensi melakukan hubungan intim lebih kerap dibandingkan yang tidak menyukai makanan ini. Keju merupakan salah satu produk olahan susu yang kaya nutrisi seperti kalsium, protein, vitamin, zat besi, dan fosfor yang menyimpan pelbagai manfaat untuk kesihatan seperti untuk tulang, gigi, dan jantung.

 

Nota Kaki: Jangan lupa SHARE artikel ini ya!

<< Ketahui penyebab utama nafsu seks anda naik turun di sini.

Share and Enjoy !

0Shares
0 0 0
Previous post

Resepi Kerabu Kerang

Next post

4 Cara Terbaik Buang Minyak Masak Terpakai

Team WOM.my

Team WOM.my

Women Online Magazine dibina sebagai satu platform bagi kaum Wanita untuk rujukan dalam menjalani kehidupan semasa dengan lebih berjaya dan teratur dari pelbagai aspek. >> Klik sini untuk baca post terkini daripada Team Wom.my

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *