CantikKulit

4 Manfaat Madu Untuk Kecantikan Wajah

Madu Untuk Wajah - Woman Online Magazine

Kredit: sarasotahoney

Manfaat Madu Untuk Kecantikan Wanita Tidak Perlu Dipertikaikan Lagi. Madu adalah keajaiban alam!

 

Berikut beberapa manfaat madu untuk kecantikan yang wajar anda ketahui:

 

1.Memperlambatkan Penuaan

Satu sudu teh madu sudah boleh menunda proses degenerative kulit anda. Jika ditambah sukatannya ia akan membantu melambatkan penuaan dengan mempertahankan ketegangan serta keelastikan kulit wajah anda.

 

2. Menanggalkan Kotoran Di Wajah

Anda boleh memakai madu sebagai masker. Sapukan madu di seluruh wajah dan biarkan sehingga 30 minit. Kemudian bilas wajah dengan air suam dan lap dengan tuala muka yang lembut dengan bersih. Buatlah selalu secara rutin, pada malam hari sebelum anda tidur.

 

3. Mengatasi Jerawat Di Muka

Berita baik buat anda yang mempunyai masalah jerawat. Anda boleh menggunakan madu sebagai cara untuk mengatasi masalah tersebut. Caranya mudah sahaja, panaskan madu di atas api yang sederhana selama seminit. Setelah itu, biarkan ia suam sedikit. Kemudian barulah disapu ke kawasan yang terdapat jerawat ataupun bekas jerawat. Biarkan selama tiga jam, kemudian barulah dicuci dengan air suam. Lakukan cara ini secara rutin.

 

4. Memutihkan Wajah

Anda boleh memiliki wajah yang cerah dan lebih putih dengan manfaat madu yang mampu mengangkat sel kulit mati yang terdapat di wajah. Sediakan satu sudu makan madu asli, minyak almond, oatmeal dan perahan lemon. Campurkan ke semua bahan sehingga sebati. Kemudian sapukan di wajah dan urut secara perlahan-lahan selama 10 minit. Kemudian cucilah dengan air bersih.

<< Ketahui cara paling mudah untuk miliki kulit putih bersih di sini.

Previous post

Ketahui Cara Pemakaian Bra Silikon Yang Selamat

Next post

Resepi Kuih Seri Muka

Team WOM.my

Team WOM.my

Women Online Magazine dibina sebagai satu platform bagi kaum Wanita untuk rujukan dalam menjalani kehidupan semasa dengan lebih berjaya dan teratur dari pelbagai aspek. >> Klik sini untuk baca post terkini daripada Team Wom.my

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *