Gaya HidupMotivasi

Nak Berjaya? Jangan Banyak Alasan!

banyak alasan - woman online magazine

Kredit : libertyalliance

Bak kata pepatah lama,“Orang menang mencari jalan, orang kalah mencari alasan.”

Tiada apa yang tidak mampu dilakukan dalam dunia ini jika anda sentiasa mencari jalan penyelesaian dan meletakkan alasan di hujung dunia. Cuba elakkan membuat banyak alasan seperti ini:

  1. Saya tak hebat macam orang lain!
  2. Saya tak yakin ia akan berjaya.
  3. Keadaan sekarang bukan macam dulu, jauh berbeza.
  4. Rasanya macam susah jer nak buat.
  5. Hidup ini memang tak adil!
  6. Ini bukan tanggungjawab saya.
  7. Dah nasib badan. Nak buat macam mana.
  8. Tau lah…. Saya nie terlalu mentah.
  9. Ya, saya dah tua lah.
  10. Bukan senang nak berubah.
  11. Dah terlambat pun…
  12. Ini bukanlah masa yang tepat.
  13. Kalau gagal macam mana?
  14. Besar risikonya!
  15. Mustahil, usaha ini akan berjaya.
  16. Saya tahu, saya tak layak!
  17. Aduhai… malasnya!!
  18. Takutlah kalau gagal.
  19. Tak ada siapa pun nak beri saya peluang.
  20. Ini bukan tugas saya.

<< Ketahui tips menghargai waktu yang ada di sini.

 

 

 

 

 

Share and Enjoy !

0Shares
0 0 0
Previous post

Pastikan Anda Tetap Cantik & Bergaya Ketika Bercuti

Next post

Wajib Baca! Cara Betul Menyimpan Duit Gaji Anda

Team WOM.my

Team WOM.my

Women Online Magazine dibina sebagai satu platform bagi kaum Wanita untuk rujukan dalam menjalani kehidupan semasa dengan lebih berjaya dan teratur dari pelbagai aspek. >> Klik sini untuk baca post terkini daripada Team Wom.my

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *