Gaya HidupOh! LelakiRomantika

8 Gaya Potongan Rambut Lelaki Yang Cukup Stailo

Kredit foto: lolabeardwnews

Gaya Potongan Rambut Lelaki. Terdapat 8 gaya potongan rambut lelaki masa kini yang boleh anda tiru gayanya.

Inilah 8 Gaya Potongan Rambut Lelaki yang di sukai wanita masa kini

Dandanan rambut lelaki memainkan peranan penting kepada penampilan agar nampak segak bergaya. Oleh itu, berikut adalah “Style” dandanan rambut yang di sukai wanita. (Sumber diambil dari survey yang dibuat oleh kaum wanita). Kalau ada lagi dandanan rambut nantikan update pada post kita yang akan datang.

women online magazine-Zac Efron Style

(Gambar ini hanyalah sebagai hiasan sahaja)

1. Zac Efron Style

Potongan rambut lelaki yang smart yang di gayakan oleh Zac Efron. Gaya ini sesuai untuk anda mengayakan di majlis keramaian.

women online magazine-American Style

2. American Style

Gaya rambut yang di gayakan mengikut American style juga biasa menjadi ikutan kebanyakkan orang yang menjaga penampilan ketika berjumpa dengan pelanggan untuk promosi produk dan lain-lain.

women online magazine-50s Style

3.  50s Style

Gaya ini merupakan gaya santai dan banyak menjadi ikutan oleh golongan muda remaja masa kini. Lebih nampak kemas digayakan dengan cermin mata gelap.

women online magazine-Taylor Lautner Style

4. Taylor Lautner Style

Gaya potongan rambut lelaki ini merupakan gaya santai dan sesuai untuk digayakan ketika keluar berjalan di pusat membeli belah. Potongan gaya ini sering kita nampak banyak digayakan oleh golongan remaja.

women online magazine-Short Spike Style

5. Short Spike Style

Potongan gaya ini nampak kemas dan nampak maskulin sedikit dan lebih sesuai digayakan dengan cermin mata hitam. Gaya ini juga perlu di sesuaikan dengan pakaian yang sesuai.

women online magazine-Modern Elvis Style

6. Modern Elvis Style

Gaya ini jarang juga di gayakan oleh sesetengah remaja. Ramai yang mengayakan potongan ini bila masa yang mengikut musim gaya potongan rambut artis di kaca televisyen semasa menonton drama atau cerita.

women online magazine-gaya-hafiz

7. Gaya afro hafiz style

Potongan ini sudah banyak digayakan oleh remaja masa kini. Gaya ini mempunyai tarikan yang tersendiri sehinggakan juga menjadi tarikan kepada kaum wanita  kerana keunikan rambut lelaki itu.

women online magazine-spiked

8. Spiky Style

Potongan rambut lelaki ini pernah popular suatu ketika dahulu dan tetap menjadi gaya rambut seharian semasa keluar sehingga ke hari ini. Kebanyakkan budak sekolah menengah atau di sekolah kebangsaan banyak terikat dengan peraturan sekolah yang melarang pelajar berambut panjang.

Kebanyakan gaya ini banyak ditiru oleh pelajar universiti, kolej, dan lain-lain lagi. Gaya potongan lelaki yang menarik boleh membantu anda sesuai dengan muka anda dan penampilan anda akan nampak menarik di mata wanita. Oleh itu, mulakan gaya ini sekarang.

3 Tips menggayakan rambut terkini: 

1) Pastikan anda menggunakan minyak rambut yang sesuai dengan style rambut yang anda hendak gayakan.

2) Pastikan gaya rambut yang hendak di ikut sesuai dengan muka dan penampilan anda. Ini kerana takut jika anda mengenakan gaya rambut tidak kena pada tempatnya membuatkan orang lain ketawakan anda.

3) Penjagaan rambut berbeza mengikut style yang hendak ditiru. Sebagai contoh, jika anda berminat untuk mengikut gaya afro dari Hafiz AF , anda perlu cari dulu maklumat yang betul cara bagaimana untuk menjaga atau merawat rambut afro.

Dapatkan Juga beberapa tips menarik untuk lelaki seperti di bawah :

<< Jom baca tips lelaki berjambang di sini

Share and Enjoy !

0Shares
0 0 0
Previous post

4 Bahaya Efek Bulu Kucing

Next post

Kenali 4 Punca Keputihan

Team WOM.my

Team WOM.my

Women Online Magazine dibina sebagai satu platform bagi kaum Wanita untuk rujukan dalam menjalani kehidupan semasa dengan lebih berjaya dan teratur dari pelbagai aspek. >> Klik sini untuk baca post terkini daripada Team Wom.my

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *